Bøger & Film

Mama Merete : mine 20 år i Afrika
Af Merete TrollePeter Riis (f. 1948-09-12) (2016)

Mama Merete er fortællingen om en usædvanlig kvindeskæbne – fortalt af hende selv. Det er samtidig en spændende fortælling om udviklingen af et anderledes dansk bistandsprojekt i Tanzania.

“På vej over sletten i det nordlige Tanzania med en dødssyg masai-kvinde bag i sin firehjulstrækker løber en flok zebraer ud foran bilen. Den ryger i grøften, og Merete brækker ryggen. Hun kommer først på det lokale hospital, så videre til et hospital i Nairobi og ender på Ortopædisk Hospital i Aarhus. Her får hun den tanke, som bliver den bærende ide i den organisation, hun bygger op: At sende aflagt hospitalsudstyr fra Danmark til Tanzania.Og mens container efter container sendes afsted fra Aarhus mod Arusha, forvandler den ulandsfrivillige Merete Trolle med en to-års kontrakt med Mellemfolkeligt Samvirke sig til Mama Merete, chef for en organisation, som nu i 20 år har gjort en enestående indsats for syge, fattige, kvinder og børn i Afrika'”.

Bogen kan købes eller lånes på det nærmeste bibliotek. Her er en yderligere omtale af bogen hos Aarhus Kommunale Biblioteker: https://www.aakb.dk/ting/object/870970-basis%3A52532728